کد خبر: گلایه‌های-رییس-انجمن-اوتیسم-کشور-از-س
۶ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۲۹

مدیرعامل انجمن خیریه اوتیسم ایران ضمن ابراز گلایه از عملیاتی نشدن وعده‌های سازمان های مختلف، به علت وضعیت بحرانی و رفتارهای آزاردهنده بعضی از مبتلایان به اوتیسم از عدم پذیرش آنها توسط مراکز درمانی خبر داد.

 

سعیده صالح غفاری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: سازمان بهزیستی در اردیبهشت ماه سال جاری مقابل خانواده بیماران اوتیسم وعده‌های بسیاری مطلوبی در راستای بهبود وضعیت آنها داد که هنوز م عملی نشده‌اند، در حالی که تاکنون آغاز اقدامات عملیاتی می‌بایست کلید خورده بود.

وی ضمن اعلام آمادگی، داشتن پتانسیل و قابلیت برای همکاری پروژه‌ای و اجرایی کردن وعده‌های سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: دو طرح پیشنهادی سازمان بهزیستی کل کشور مشخصا راه‌اندازی مراکز مهارت و حرفه آموزی ویژه کودکان اوتیسم و ارسال مددیار یا طرح مادریار با همکاری انجمن خیریه اتیسم ایران بود.

وی هشدار داد: متأسفانه مشکلات کودکان اوتیسم هر روز بیشتر، بحرانی‌تر و همچنین جنس درد و نیاز آنها متفاوت‌تر از گذشته می‌شود. کودکان مبتلا به اوتیسم بعد از سن بلوغ هیچ تعریفی در جامعه ندارن،د زیرا بسیاری از آنان آموزش‌های مشخصی نگرفته‌اند و گاهی رفتارهای خودزنی، آزاردهنده و خطرناک آنها به حدی می‌رسد که خانواده از نگهداری آنها مستاصل است و نیاز به حمایت‌های ویژه‌ای دارد.

صالح غفاری تأکید کرد: بنابراین مراکز توانبخشی روزانه احداث شوند که حداقل به صورت موقت از این کودکان نگهداری و خدمات ویژه به این کودکان ارائه دهند تا خانواده‌ها پس از کمی استراحت و ترمیم خود، کودک را به منزل برگردانند.

وی افزود: متأسفانه مراکز نگهداری روزانه و شبانه روزی در جامعه اوتیسم ایران تعریف نشده، از طرفی دیگر این بیماران به دلیل برخی مشکلات جسمی نیازمند بستری شدن در مراکز روانپزشکی هستند، اما در پی مشکلات جسمی و بروز رفتارهای آزادهنده همچنین عدم آگاهی و اطلاع کافی جامعه عمومی و حتی تخصصی هیچ بیمارستانی حاضر به پذیرش آنها نیست که نقش رسانه‌ها در این امر بر هیچ کسی پوشیده نیست.

وی یادآور شد: متأسفانه یکی از رزیدنت‌های رشته روانپزشکی کودک و نوجوان بیماری اوتیسم را نمی‌شناخت، در حالی که این امر برای جامعه پزشکی و جامعه روانپزشکی پذیرفته شده نیست.

مدیرعامل انجمن خیریه اوتیسم ایران اذعان داشت: وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه به سرعت درگیر چالش‌های جدید مبتلایان به اوتیسم خواهند شد و چنانچه تمهیداتی اندیشه نشود سلامت جامعه خساراتی شاید جبران ناپذیر را خواهد داشت. نکته مهم این که انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد اوتیسم به خصوص انجمن خیریه اوتیسم ایران آمادگی ادامه روند اطلاع رسانی و افزایش آگاهی تخصصی اوتیسم در سطوح مختلف کارشناسان وزارت بهداشت و تیم های پزشکی و همکاری کل سلامت شهرداری را دارد.

کد خبرنگار: 410100

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha